Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

SID2019Младежкият панел към Националния безопасен интернет е доброволческа структура, която съществува като успешна форма на младежко участие от 2010 г. В нея членуват младежи на възраст между 14 и 18 години, които се събират регулярно (поне веднъж в месеца в неучебни дни), развиват своите дигитално-медийни умения и играят важна роля в инициативите и събитията, организирани от Центъра  и партньорски организации.

DMG NachalenKursБългарските деца между започват да използват интернет от все по-ранна възраст, все по-често и по все по-мобилен начин. Въпреки това около половината от тях признават, че не могат да преценят дали това, което четат в интернет, е истина, или не. Центърът за безопасен интернет разработи методика за ранно обучение на дигитално-медийни умения на децата от 1 до 4 клас и стана съосновател на Коалиция за дигитално-медийна грамотност от началното училище.

Obuchitelna programa cyberscoutПрез 2015 г. Националният център за безопасен интернет при Фондация „Приложни изследвания и комуникация" стартира обучителната програма „Киберскаут“, която използва метода „връстници обучават връстници“ за ефективно популяризиране на основните рискове в интернет пространството и съответните начини за справяне с тях сред ученици от цялата страна.

pazardjikПрез 2011 година Мрежата на учителите новатори и Центъра за безопасен интернет, ръководен от Фондация „ПИК” и Асоциация „Родители“, за първи път организираха конкурс за учители за проведено обучение за позитивна и безопасна употреба на интернет от деца „Учител-будител във виртуалното пространство“.

На 8 февруари 2004 година Европейската мрежа от центрове за безопасен интернет Insafe отбелязва за първи път Деня за безопасен Интернет. Денят е част от усилията на партньори по целия свят да гарантират по-безопасен Интернет за всички потребители и особено за младите хора.

iniciativi deca rech omrazaПроектът "Деца, родители и учители срещу езика на омразата" цели да противодейства на масовото и ежедневно използване на неуважителна и дискриминативна реч, което децата и тийнейджърите срещат постоянно както в традиционните медии, така и в интернет пространството.

safenet2#облечисебе е кампания, разработена заедно с младежи от 6 училища в София, която атакува стереотипа, че само разсъбличането онлайн носи лайкове и популярност. Не всички млади хора одобряват, но мнозина от тях го правят просто за да са като другите. Това обаче е свързано с определени рискове.

ohzabi familatlonИнициативата "Полева клиника „Доктор ОхЗаби“ за преглед на сигурността на смартфони и таблети, ползвани от деца, цели по забавен начин да привлече вниманието на родителите и децата към специфичните рискове за безопасността на децата онлайн, които носи ползването на мобилни устройства.