Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

Кампанията #ПомислиПреди е насочена към тийнейджъри и има за цел да ги запознае на достъпен език с четирите форми на сексуална експлоатация и злоупотреба – първи сексуален контакт под натиск, секстинг, спонсорство и трафик.

pomislipredi

Прочети още...

kid computerЦентърът за безопасен интернет започна работа по две паралелни проекта, целта на които е да се разработят методики за ранно развитие на медийна и дигитална грамотност у децата. По съвместен проект със Софийския университет се разработва методика за обучение на бъдещи начални учители да работат с деца от начален курс на образование за работа в тази област. Паралелно с подкрепата на Фондация Оук се разработва методически наръчник за учители от начален курс, включващ и готови планове за занятия с деца от начален курс.

Прочети още...

safenet2#облечисебе е кампания, разработена заедно с младежи от 6 училища в София, която атакува стереотипа, че само разсъбличането онлайн носи лайкове и популярност. Не всички млади хора одобряват, но мнозина от тях го правят просто за да са като другите. Това обаче е свързано с определени рискове.

Прочети още...

iniciativi deca rech omrazaПроектът "Деца, родители и учители срещу езика на омразата" цели да противодейства на масовото и ежедневно използване на неуважителна и дискриминативна реч, което децата и тийнейджърите срещат постоянно както в традиционните медии, така и в интернет пространството.

Прочети още...

ohzabi familatlonИнициативата "Полева клиника „Доктор Охзаби“ за преглед на сигурността на смартфони и таблети, ползвани от деца, цели по забавен начин да привлече вниманието на родителите и децата към специфичните рискове за сигурността, които носи ползването на мобилни устройства.

Прочети още...

elenaПрез 2015 година Националният Център за безопасен интернет при Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ даде старт на новата си обучителна програма „Киберскаут“. Тя продължи и през 2016, а сега и през 2017 г.

Прочети още...

На 8 февруари 2004 година Европейската мрежа от центрове за безопасен интернет Insafe отбелязва за първи път Деня за безопасен Интернет. Денят е част от усилията на партньори по целия свят да гарантират по-безопасен Интернет за всички потребители и особено за младите хора.

Прочети още...

pazardjikПрез 2011 година Мрежата на учителите новатори и Центъра за безопасен интернет, ръководен от Фондация „ПИК” и Асоциация „Родители“, за първи път организираха конкурс за учители за проведено обучение за позитивна и безопасна употреба на интернет от деца „Учител-будител във виртуалното пространство“.

Прочети още...