Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

На 8 февруари 2004 година Европейската мрежа от центрове за безопасен интернет Insafe отбелязва за първи път Деня за безопасен Интернет. Денят е част от усилията на партньори по целия свят да гарантират по-безопасен Интернет за всички потребители и особено за младите хора.

Денят за безопасен интернет се  отбелязва всяка година във втория вторник на февруари. В него могат да се включват институции, училища, библиотеки, други организации, компании и отделни ентусиасти. Те организират различни инициативи с цел да се привлече вниманието към необходимостта да се осигури на децата и младите хора по-безопасна онлайн среда, така че те да могат да се възползват от възможностите, предоставяни от Световната мрежа без големи рискове.

За участие в Деня се обявява регистрация през централния сайт на инициативата. Регистрациите се изпращат на националните центрове за безопасен интернет, а ако в даден държава няма такъв - на специално формирани комитети. Така центровете и комитетите могат да окажат подкрепа на отделните инициативи или да включат регистриралите се организации в свои събития.

Започнал като европейска инициатива, през последните години Денят за безопасен интернет се отбелязва в над 150 държави на всички континенти.

Събития и новини за Деня за безопасен интернет:

България отбеляза Деня за безопасен интернет на 8 февруари

България отбеляза Деня за безопасен интернет

Денят за безопасен интернет сложи началото на няколко кампании

Кампания "Героят си ти" започна от Деня за безопасен интернет

Ден за безопасен интернет: Деца, младежи и учители обсъждаха фалшивите новини

Отбелязан бе Денят за безопасен интернет "От теб з@виси"

Проведе се конференцията "Какво "да" и какво "не"... за няколко лайка повече"

Наградени бяха трите най-заслужили киберскаутски отряда

Стартира конкурс за добри практики за ранна дигитална и медийна грамотност

Изследване "Децата до 8 години и дигиталните технологии"