Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

pazardjikПрез 2011 година Мрежата на учителите новатори и Центъра за безопасен интернет, ръководен от Фондация „ПИК” и Асоциация „Родители“, за първи път организираха конкурс за учители за проведено обучение за позитивна и безопасна употреба на интернет от деца „Учител-будител във виртуалното пространство“.

Инициативата беше свързана с Деня на Будителите 1 ноември. Празникът на будителите се свързва с хората, които са се посветили на подпомагането на развитието на децата, сред които една от най-важните роли се изпълнява от учителите. „Учител-будител във виртуалното пространство” цели по-конкретно да насърчи диалога между ученици и учители по темите за безопасното и отговорно поведение в интернет.

През годините този конкурс стана традиционна инициатива на Центъра за безопасен интернет, насочена към учители и педагогически специалисти, работещи с ученици от първи до дванадесети клас. Участващите преподаватели могат да проведат урок по предварително подготвена тема, засягаща теми за дигиталния свят и онлайн безопасността. За целта на учителите се предоставят материали от Центъра за безопасен интернет и те провеждат урок, като по желание след това те могат да изпратят описание и снимки от проведената от тях дейност. Участниците получават различни материали, разработени от Центъра, като награда за тяхното участие, но и възможността да поговорят с учениците по най-интересните за тях теми, свързани с дигиталните технологии и виртуалния свят.

-------------

Материали за конкурсите през 2014 г., 2015 г., 2016 г., 2017 г. и 2018 г. можете да намерите тук.