Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

rsz dsc5367Младежкият панел към Националния безопасен интернет е доброволческа структура, която съществува като успешна форма на младежко участие от 2010 г. В нея членуват младежи на възраст между 14 и 18 години, които се събират регулярно (поне веднъж в месеца в неучебни дни), развиват своите дигитално-медийни умения и играят важна роля в инициативите и събитията, организирани от Центъра  и партньорски организации.

Младежите организират собствени кампании (като успешната кампания #облечисебе и кампания срещу речта на омразата онлайн, която се подготвя в момента). Те подготвят и участват в дейности за ежегодното отбелязване на Деня за безопасен интернет, взимат активно участие на национални и международни младежки форуми – като ежегодния младежки форум Voice It, организиран от Национална мрежа за децата, Годишната среща на НМД, ежегодната национална младежка среща в Горна Оряховица, ежегодния европейски Форум за безопасен интернет за представители от младежките панели на мрежата на европейските центрове за безопасен интернет Insafe, както и други срещи като тази с представители на компанията Фейсбук, която се състоя в София на 25 март 2016 г., конференция, организирана от УНИЦЕФ и ДАЗД и др. Членовете на Панела участват в изследванията, провеждани от Центъра за безопасен интернет и имат възможност да заявяват позиция по актуални теми. Младежите организират дискусии, измислят и провеждат инициативи, с които да запознават повече свои връстници с темите на безопасността в интернет. 

Членовете на Младежкия панел имат възможност да се запознаят в дълбочина с възможностите и капаните на дигиталния свят, да развиват силните си страни и талантите си, да овладеят говоренето пред публика и презентационните си умения, да развият социалните си умения и уменията си за работа в екип. Младежите участват в обучения и семинари в България и Европа, както и в уебинари и онлайн-обучения, в които научават повече за онлайн-комуникацията и популяризирането на каузи. Членовете на Младежкия панел имат също и възможност да участват в телевизионни репортажи и предавания, да пишат или да създават видео-материали по теми, които ги вълнуват. Младите хора могат също така да развият умения за лобиране и застъпничество, да се запознаят с работата в неправителствени организации. Те имат възможност да се срещат с други интересни млади хора, експерти и политици.

 

Повече информация за досегашните дейности на младежите можете да намерите тук:

Младежкият панел към Центъра за безопасен интернет набира нови членове

Ден за безопасен интернет: Деца, младежи и учители обсъждаха фалшивите новини

Изследване на Центъра за безопасен интернет бе представено на конференция на УНИЦЕФ и ДАЗД

На форума VoiceIt младежи настояха за дигитално-медийна грамотност

Центърът за безопасен интернет формира ученически панел

Български младежи поискаха от Фейсбук да им събира по-малко лични данни

Младежи обучават младежи на безопасно поведение в интернет

Отбелязан бе Деня за безопасен интернет "От теб з@виси" 

Годишен европейски форум за безопасен интернет

Д-р ОхЗаби на националния младежки форум VoiceIt

Доктор "ОхЗаби" на национален младежки форум в НДК

Центърът изнесе уъркшоп за дигитални права на най-голямата конференция за детско участие

Националната кампания срещу онлайн сексуализацията продължава

"Доктор Охзаби" посети Фамилатлон 2016 

#облечисебе заедно с „Извърви километър в нейните обувки“

Кампанията #облечисебе посети национална младежка конференция

Проведе се обучителният семинар „За няколко лайка повече“

Полева клиника "Доктор Охзаби" обикаля София и Варна

Международен Ден за безопасен интернет 2014 г.

България на общоевропейския Форум за безопасен Интернет в Люксембург