Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.


С пресконференция на 31 юли беше дадено началото на състезание по влогърски умения за деца на възраст от 6 до 16 години. Международният конкурс „ВЛОГНИ“, който се организира от детския телевизионен канал Cartoon Network и с подкрепата на Националния център за безопасен интернет, цели да стимулира децата да развият и демонстрират своите умения за създаване на видео-блогове.

Прочети още...

Поредно изследване опроверга широко разпространеното вярване, че компютърните игри с насилие водят да агресия у децата. Екип от холандски изследователи е изследвал 9-годишни деца и е повторил изследването една година по-късно, съобщи в. „Хъфингтън пост“.

Прочети още...

Снимка: СнапчатПопулярната сред деца и тийнейджъри социална мрежа въведе нова функция, която веднага предизвика тревога сред родители, експерти и полицейски служби за сигурността на децата.

Прочети още...

На 27 юни 15 петокласника от радомирското средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ бяха сертифицирани за киберскаути. В продължение на две дни експерти на Центъра за безопасен интернет подготвяха учениците да бъдат в помощ на своите връстници при проблем в интернет.

Прочети още...

RakovskiГрад Раковски се сдоби със свои киберскаути, след като 15 петокласника от ОУ „Христо Смирненски“ преминаха двудневно обучение и получиха сертификати за присъждане на званието киберскаут.

Прочети още...

След двудневно обучение 19 петокласници от СОУ „Климент Охридски“ в град Дългопол бяха сертифицирани за киберскаути и се вляха в мрежата от вече над 400 техни връстници от 34 населени места, обучени през последните 3 години.

Прочети още...

DSC02106 3 70 resized 50На 30 май в София се проведе конференция, посветена на развиването на ранна дигитално-медийна грамотност на децата, организирана от Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ (ПИК) – координатор на Националния център за безопасен интернет. В срещата участваха представители на различни институции и организации.

Прочети още...

Първото мобилно приложение за родителски контрол на български език вече е достъпно за безплатно сваляне и инсталиране. Приложението за смартфони и таблети на Андроид Protect Your Kid дава възможност на родителите да защитят децата си в онлайн пространството.

Прочети още...