Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

Криптовирус от ново поколение, инсталиращ се принудително на компютъра на жертвата, е засечен от екипа на българската компания за ИТ-сигурност CENTIO. Вирусът, който зашифрова всички файлове на засегнатия компютър, е разработен специално за атаки срещу потребителите на интернет в България.

Прочети още...

Центърът за безопасен интернет обявява конкурс за училища, които желаят техни ученици от 5 клас да преминат обучителната програма „Киберскаут“ през 2017 г. По тази програма през последните 2 години бяха обучени над 260 деца от 24 населени места в България с финансовата подкрепа на Теленор България.

Прочети още...

Ден за безопасен интернет 2017В международния Ден за безопасен интернет на 7 февруари ще бъден даден старт на кампания по училищата, посветена на главната тема на събитието срещу езика на омразата и неетичното ползване на интернет и социалните мрежи.

Прочети още...

Facebook Parent Portal

От 13 декември Фейсбук пусна специален „Портал за родители“ достъпен на 55 езика включително и на български (за да смените езика на български, погледнете в дъното на страницата). Целта на портала е да помогне на родителите да предпазват децата си от опасностите в интернет.

Прочети още...

На 7 февруари за 14-и пореден път светът ще отбележи международния Ден за безопасен интернет, посветен на защитата на децата в онлайн пространството. Всяка година денят се отбелязва в повече от 150 държави на всички континенти във втория вторник на втория месец.

Прочети още...

windows statia snimkaКомисарят по въпросите на децата в Англия обвини водещи социални мрежи, че подмамват децата да се отказват от поверителността на личната си информация. Младежите, които искат да се регистрират онлайн, биват подведени да приемат „скрити клаузи“, според които техните снимки могат да бъдат купувани и продавани на други компании.  

Прочети още...

Child app playОколо Коледа група британски учени и лекари изразиха в писмо до в. „Гардиън“ тревога от влиянието на „времето пред екрана“ върху здравето на днешните деца. Те дори употребяват израза „токсично детство“, за да опишат драстичното намаляване на времето за  игри на открито, изядено от прекомерно взиране в екран, но също така и от „свръх-конкурентната училищна система“ и „непрестанната комерсиализация на детството“.

Прочети още...

Тази седмица Инстаграм обяви три нови функции, които дават на потребителите повече контрол върху собствените им профили. Те позволяват на хората, които използват платформата, да контролират коментарите към своите публикации, да  редактират списъка на последователите на лични профили и да докладват анонимно, ако смятат, че техни приятели се нуждаят от помощ.

Прочети още...