Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

RakovskiГрад Раковски се сдоби със свои киберскаути, след като 15 петокласника от ОУ „Христо Смирненски“ преминаха двудневно обучение и получиха сертификати за присъждане на званието киберскаут.

Прочети още...

След двудневно обучение 19 петокласници от СОУ „Климент Охридски“ в град Дългопол бяха сертифицирани за киберскаути и се вляха в мрежата от вече над 400 техни връстници от 34 населени места, обучени през последните 3 години.

Прочети още...

DSC02106 3 70 resized 50На 30 май в София се проведе конференция, посветена на развиването на ранна дигитално-медийна грамотност на децата, организирана от Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ (ПИК) – координатор на Националния център за безопасен интернет. В срещата участваха представители на различни институции и организации.

Прочети още...

Първото мобилно приложение за родителски контрол на български език вече е достъпно за безплатно сваляне и инсталиране. Приложението за смартфони и таблети на Андроид Protect Your Kid дава възможност на родителите да защитят децата си в онлайн пространството.

Прочети още...

cyberscouts t dsc6400Свои сертифицирани киберскаути вече има и СОУ „Цветан Радославов “ в град Свищов. Двадесет и трима петокласника от училището преминаха успешно двудневно обучение, проведено на 16 и 17 май, по съвместната програма „Киберскаут“ на Националния център за безопасен интернет и Теленор България.

Прочети още...

СОУ „Христо Ботев“ в град Оряхово вече може да се похвали със свои сертифицирани киберскаути. Двадесет и двама петокласника от училището успешно преминаха двудневно обучение, проведено на 2 и 3 май, по съвместната програма „Киберскаут“ на Националния център за безопасен интернет и Теленор България.

Прочети още...

До 20 май 2018 г. държавите от ЕС ще трябва да приложат европейския Общ регламент за защита на данните, чието въвеждане носи сериозен риск от нарушаване на важни права на децата. Регламентът предвижда до 16-годишна възраст децата да не могат да ползват онлайн услуги с регистрация без изрично съгласие на родител, което ще доведе до липса на основни умения за живот в информационното общество.

Прочети още...

Столичните 79-о и 74-то училища от днес имат вече свои киберскаути, които ще бъдат в помощ на своите връстници при сблъскване с проблем или риск в онлайн пространството. Двадесет и двама петокласника от двете училища преминаха успешно двудневно обучение по програмата „Киберскаут“ на Центъра за безопасен интернет и Теленор България.

Прочети още...