Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

 Обучителната програма „Киберскаут“ на Центъра за безопасен интернет беше номинирана за Европейската награда за превенция на престъпността и ще бъде представена на 14 декември в Талин.

Най-голямата социална мрежа Фейсбук обяви днес намерението си да пусне вариант на популярното си приложение за съобщения Месинджър специално за деца от 6 до 12 години. Идеята не се приема еднозначно от родителите.

Voiceit 1Развиването отрано на дигитално-медийна грамотност е необходимо условие за намаляване на рисковете за деца и млади хора в дигиталното пространство, казаха младежи на ежегодния младежки форум VoiceIt на Националната мрежа за децата.

rsz dsc6476цопъЦентърът за безопасен интернет набира ученици от София на възраст между 14 и 18 години, които да се включат в разнообразните дейности на Центъра и да допринесат със своите собствени идеи и креативност, за да стане интернет по-безопасно място за децата.

За седма поредна година в Деня на будителите Националният център за безопасен интернет обявява началото на кампанията си за 2017 година „Учител-будител в дигиталната епоха". Каним всички учители на ученици от 1 до 12 клас да се възползват от подготвените за целта планове за уроци и презентации за развиване на дигитално-медийната грамотност на учениците.

RakovskiПрез третия сезон на обучителната програма „Киберскаут“ бяха обучени и сертифицирани като киберскаути 242 петокласника от 13 училища в 12 населени места из цялата страна. През 2017 г. бяха проведени обучения на деца от Пазарджик, София, Оряхово, Дългопол, Свищов, Раковски, Радомир, Белозем и с. Чалъкови, Пловдив, Кюстендил и Елена.

Центърът за безопасен интернет обявява конкурс за училища, които желаят техни ученици от 5 клас да преминат безплатно обучение по програма „Киберскаут“ през 2018 г. По тази програма през последните 3 години бяха обучени над 500 деца от близо 30 населени места в България с финансовата подкрепа на Теленор България.

Безплатното българско мобилно приложение за защита на децата онлайн Protect Your Kid е номинирана в категорията „Приобщаване и овластяване“ в престижния международен конкурс World Summit Awards. Номинацията е направена от Европейския софтуерен институт – Център Източна Европа (www.esicenter.bg).