Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

Youth festival PlovdivЦентърът за безопасен интернет се включи и във второто поредно издание на Международен младежки фестивал "Действай и въздействай", организиран от Общинско предприятие Младежки Център Пловдив, което се проведе в периода 2-5 юни 2023 г..

School Principals BanskoНад 100 директори на училища от област Благоевград преминаха през обучение по онлайн безопасност и дигитално-медийни компетентности, провело се на 9 май в Банско.

Training teachers 75 ОУУчители и ученици от 75 ОУ „Тодор Каблешков“ в София преминаха през обучение по онлайн безопасност и дигитално-медийни компетентности. На 27 април 18 преподаватели от училището се запознаха с основните онлайн рискове и с наличните методики и инструменти, разработени от Центъра, включително и с цялостния модел за развиване на ключови компетентности у учениците. 

pexels karolina grabowska 6957246 1024x683Родителите често се чудят от колко лично пространство имат нужда децата им, как трябва да се отнасят към тази тяхна потребност и редно ли е да ги шпионират. Повечето специалисти са на мнение, че би следвало личното пространство на подрастващите да е директно свързано с отговорностите, които имат и честността, която показват. Преди да стигнем до същината на темата обаче, нека първо обърнем внимание на етапите, през които минават децата.

Konstantin Vesselinov ccIMG 0684BДнес разговаряме с Константин Веселинов, собственик и изпълнителен директор на CENTIO Cybersecurity, компанията, която помогна на Центъра за безопасен интернет да продължи да работи. Тема на разговора ни са фишинг измамите, които се срещат все по-често. Какво трябва да знаят родителите, учителите и децата и как да се предпазим? Вижте в интервюто:

Bulgarian and Rumanian SICsОпита си в областта на детското участие в дигиталната среда обмениха на експертна среща българският и румънският Център за безопасен интернет. В събитието участваха и представители на Международната мрежа „По-добър интернет за децата“ (Better Internet for Kids), обединяваща Международната асоциация на интернет Горещите линии (Hotline) INHOPE и Европейската мрежа от Консултативните линии (Helpline) на Центровете за безопасен интернет InSafe.

Cyberscouts 20 OUНови 15 ученика от пети клас на 20 ОУ „Тодор Минков“ в София станаха част от киберскаутската общност, след като преминаха през двудневно обучение, провело се на 1 и 2 март.

SID 2023 zoomНа 7 февруари 2023 г. за юбилейния 20-и пореден път над 180 държави от всички континенти, включително и България, отбелязаха международния Ден за безопасен интернет под мотото „Заедно за по-добър интернет“. Основното събитие за отбелязването му в България бе организирано от Националния център за безопасен интернет и включваше онлайн дискусия, която тази година беше посветена на темата "Екранното време и въздействието му".