Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

rsz 1rsz dsc 0052 1Град Копривщица също се сдоби с нови 29 киберскаута от СУ ‚Любен Каравелов“, които преминаха през двудневно обучение от експерти на Центъра за безопасен интернет на 26 и 27 март. Учениците от пети и шести клас се запознаха с основните рискове в интернет и с начините за предпазване от тях, както и за правилните стъпки при проблем на дете в Мрежата. 

OU Karavelov VidinОбщо 55 училища в 36 селища в страната се включиха в първата по рода си за България кампания „Дни на медийната грамотност 2018 г.“, съорганизирана от Националния център за безопасен интернет и Коалицията за медийна грамотност в училище. 

Четири пети класа от СУ „Димитър Матевски“ в Пловдив вече имат обучени съветници на връстници при проблеми в интернет. След двудневно обучение 30 ученика бяха сертифицирани като киберскаути.

Теленор, Националният център за безопасен интернет и популярният сайт „Майко Мила!“ канят родителите на дискусионен форум със свободен вход на 17 мapт 2018 г. в Ѕоfіа Еvеnt Сеntеr, за да обсъдят какви предизвикателства пред родителите поставя все по-ранното ползване на интернет от децата в България.

28877031 812506442289644 1364038746 o34 петокласника от четири различни училища в Карлово и Калофер бяха подготвени за киберскаути след двудневно обучение, проведено на 6 и 7 март в СУ „Христо Проданов“ в Карлово. Освен от училището-домакин в обучението участваха ученици от карловските училища СУ „Васил Левски“ и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, както и от СУ „Христо Ботев“ в Калофер. 

kiberskauti 73SUОще 24 петокласника от 73 СУ „Владислав Граматик“, София успешно преминаха обучението по програма „Киберскаут“, което се проведе на 26 и 27 февруари. Учениците бяха запознати с основните рискове в интернет и с начините за справяне с тях. Оттук нататък те ще популяризират наученото сред свои връстници и ще ги съветват как да постъпват при проблеми в интернет.

На 27.01.2018 г. в гр. София се проведе експертна среща на тема „Виртуалният свят и влиянието му върху децата“ с участието на специалисти от различни области – педиатри, клинични и училищни психолози, медицински специалисти и експерти по онлайн безопасността на децата.

tdsc 9363Нови 19 петокласника от ОУ „Васил Левски“ в кв. Кремиковци, София, се присъединиха към разрастващата се киберскаутска общност, след като преминаха през двудневно обучение на 12 и 13 февруари.