Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

Plovdiv Youth exchange with NorwayМежду 8 и 12 сетември 2022 г. в Пловдив се осъществи международен младежки обмен, в който взеха участие 40 млади хора от България и Норвегия. Младежите от двете страни преминаха заедно и през обучение по програмата „Младите (въз)действат“, разработена от представители на младежките центрове в Пловдив, Стара Загора, Враца и Добрич, Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ – координатор на Националния център за безопасен интернет, норвежката организация „Норсенсус Медиафорум“ и програмния оператор на програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“. 

Familathlon2022Стотици деца, младежи и родители научиха повече за онлайн безопасността на ежегодния празник на семейството "Фамилатлон",  провел се тази година на 3 септември в Южен парк 2 в София.

Picture Newsletter 2 3 June 2022През последните месеци продължаваме усилено да работим за намаляване на тормоза онлайн и офлайн в училищна среда чрез проекта ни "SAFER - СОЦИАЛНИ компетенции и основни права за предотвратяване на тормоза". В новия бюлетин на проекта можете да се запознаете с добрите практики и креативните програми за предотвратяване на тормоза и реакция в случай на тормоз: какво ново откри проучването на проекта SAFER.

Care for TruthНа 13 юли в София се проведе международна конференция по проект "Грижа за истината" (CARE for TRUTH), посветен на противодействието на фалшивите новини и антиромската дезинформация, по който работи и Фондация "Приложни изследвания и комуникации", координатор на Националния център за безопасен интернет, заедно с Фондация СЕГА (координатор на проекта), Центъра за изследване на демокрацията и Фондация "Рома Лом" и който се съфинансира по програма „Права, равенство и гражданство (2014-2020)“ на Европейския съюз.

Youth panel VarnaМежду 15 и 17 юни членовете на Младежкия панел към Центъра за безопасен интернет за пръв път обмениха опит с младите доброволци от Дирекция "Превенции", Варна и преминаха заедно с тях обучение, подготвящо ги за обучители на връстници по теми на превенцията на сексуалната експлоатация на деца онлайн и други основни рискове в интернет.

Коалиция за медийна грамотностНа 15 юни Коалицията за медийна грамотност, на която Центърът за безопасен интернет е сред основателите, представи резултатите от първото национално проучване на дигитално-медийните умения на учениците в гимназиален етап в България. 

Youth festivalВ периода 4-5 юни Центърът за безопасен интернет се включи в едно от най-мащабните събития, организирано от Общинско предприятие „Младежки център Пловдив“ - Международен младежки фестивал „Действай и въздействай“.

rsz img 2652Cедем общински училища се включиха в иниациативата на МКБППМН към район Подуяне и Центъра за безопасен интернет в периода от 27.04. до 23.05.2022 г. Екпертът от Националния център, Антоанета Василева, проведе серия от обучения на ученици между 5 и 7 клас, в които подрастващитеп ридобиха знания за правилата за етично и безопасно поведение в интернет („нетикет“), кои са основните рискове в интернет и как да ги разпознават.