Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

Националния център за безопасен интернет за втори път взе участие във фестивала „София диша“ с игри за деца, насочени към повишаване на информираността за рисковете онлайн.

 

В три съботни дни екип на Българската линия за онлайн безопасност (БЛОБ) към Центъра организираха открити уроци на ул. „Иван Шишман“, ул. „Ангел Кънчев“ и пл. „Независимост“.

Разработените от Центъра игри „Флашко в страната на спамчетата“ и „Флашко треньор“ дадоха възможност на над 150 деца да се позабавляват и да научат основни правила за безопасност в интернет. Децата, които се включиха в игрите, имаха възможност да споделят за преживяванията си в мрежата и да получат съвет на място от екипа на центъра. Те бяха наградени за любознателността и ентусиазма си с разработени от Центъра награди, които да спомогнат за безопасността им в мрежата – гривни на Българската линия за онлайн безопасност, настолна игра „Флашко в страната на спамчетата“, лепенки и картички.

Заинтересованите родители успяха да получат съвети относно безопасното използване на мрежата от децата – за какво и кога трябва да се внимава, какво е важно да се знае. Разработената от Центъра книжка „Десет мита за „страшния“ интернет“, която получаваха родителите, предлага един спокоен поглед върху онлайн живота на децата. Възрастните споделиха, че намират съветите вътре полезни за обогатяване на техния собствен опит.