Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

14-годишният Дамян Добрев от училището „Св.Климент Охридски” в Силистра и 17-годишният Владимир Добрев от училище „Никола Й.Вапцаров” в същия град бяха поканени в Брюксел за отбел

язването на европейския Ден за защита на личните данни на 28 януари, придружени от композиторката Маргарита Друмева от Драматичния и куклен театър „Сава Доброплодни” в Силистра.

 

Това е екипът, създал видеоклипа „Човекът, който знае всичко” – един от 7-те номинирани за награждаване проекти в общоевропейското състезание за ученици, посветено на Деня за защита на личните данни.

Победителите са подбрани сред получилите най-много точки при онлайн гласуване проекти от специална комисия, включваща специалисти в образованието и експерти по защита на личните данни, един член на Европейския парламент, представител на европейската младеж и представител на технологичната индустрия. Общо 53 клипа участваха в конкурса, като 7 от тях бяха дело на български ученици.

Конкурсът беше по инициатива на Европейската училищна мрежа и Майкрософт с подкрепата на академични и правителствени институции, сред които и Съветът на Европа.