Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

s8Европейската мрежа от центрове за безопасен интернет разработи нова инициатива в помощ на училищата, за да осигурят безопасна онлайн-среда за учениците и за педагозите в училището.

Инициативата „Знак за онлайн безопасност“ е изцяло базирана на онлайн-платформа на езиците на участващите държави, включително и на български език. За да виждате съдържанието на платформата на български, изберете в горния десен ъгъл езика през бутона CHANGE LANGUAGE.

Платформата е заредена с информация, съвети за типични случаи и възникващи проблеми с ползването на интернет, компютри и мобилни технологии в училище. Всяко училище може да се регистрира и да си направи самооценка с онлайн-въпросник за съответствие на училищните политики и практики на изискванията за безопасна онлайн-среда. За усъвършенстване на вътрешната политика и подобряване на безопасността на всяко училище ще бъде изготвен план за действие, така че то да изпълни критериите за сигурност. Платформата позволява споделяне на политики и практики между европейските училища, така че те да се учат взаимно от опита си.

След изпълнение на мерките, предвидени в плана за действие, училището ще получи европейския знак eSafety.