Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

kiberskauti shumenНа 28 и 29 септември Националният център за безопасен интернет обучи и сертифицира трети отряд „Киберскаути“, който бе формиран от ученици от град Шумен.

По време на двудневното обучение, младите скаути се запознаха с най-често срещаните опасности в интернет, както и с начините за тяхното оценяване и предотвратяване. Акцентът на обучението падна върху важността киберскаутите да помагат на връстниците си, като по този начин те не само ще ги предпазват, но и ще им предават знанията си.

Обучения по програмата "Киберскаут" вече се проведоха в Смолян, Видин и Шумен и предстоят през идните седмици в Плевен и Търговище. Инициативата е на Центъра за безопасен интернет и МВР, с финансовата подкрепа на Теленор България. След приключването на обученията, всички отряди ще влязат в състезание помежду си, чрез организиране и провеждане на дейност, с която да привлекат вниманието на връстниците си, към опасностите в интернет и начините за тяхното предотвратяване. Класиралите се на първо, второ и трето място отряди ще бъдат наградени на 9 февруари 2016 г. в Деня за безопасен интернет от министъра на вътрешните работи на Република България.