Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

kiberskauti plevenНа 5 и 6 октомври 2015 г. се проведе обучение на отряд „киберскаути“ в Плевен, в което, освен ученици от града домакин, взеха участие и техни връстници от село Милковица и град Червен бряг – активни участници в дейността на Детските полицейски академии.

30-те нови  киберскаута се запознаха с основните опасности в интернет, начините, по които те възникват и начините, по които те могат да бъдат предотвратени. Разбира се, двудневното събитие не бе лишено и от много смях и развлекателни игри!

След завършъка на обучението си, новият отряд се присъедини към отрядите от Смолян, Видин и Шумен, които вече се подготвят за надпреварата за най-полезно и интересно събитие, свързано с онлайн безопасността, което да проведат в своя град. На 9 февруари 2016 г., в Деня за безопасен интернет, министърът на вътрешните работи на Република България ще награди трите, отличили се със своите събития, отряда. Последният отряд, който ще вземе участие в надпреварата, ще бъде съставен от ученици от Търговищка област, чието обучение ще се проведе на 12 и 13 октомври.

Програмата „Киберскаут“ на Националния център за безопасен интернет се провежда от координатора на Центъра Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ в партньорство с МВР и се финансира от Теленор България.