Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

doktor ohzabbi 29022016На 27 и 28 февруари, Полевата клиника за мобилни устройства на деца „Доктор Охзаби“ на Националния център за безопасен интернет се включи активно в Академията за родители, провела се в София.

По време на двудневното събитие, нашите „доктори“ се срещнаха с над 250 семейства и деца. Много от тях и техните устройства бяха прегледани, като за целта им бяха зададени 9 2doktor ohzabi 29022016въпроса, които засягаха както някои основни настройки за безопасност на мобилните устройства, така и употребата на устройства за образователни цели. Интернет-„докторите“ ни провериха дали най-малките потребители на мрежата знаят към кого да се обърнат в случай на проблем онлайн, освен към мама и татко. Много родители бяха запознати и с програми за родителски контрол на сайтовете и приложенията, които децата ползват, както и със специални приложения на популярни сайтове, подходящи за деца – като YouTube Kids например.

Всички посетители на полевата клиника получиха и подаръци – семейния комплект за онлайн безопасност на Националния център за безопасен интернет, който съдържа различни материали – книжка за деца, описваща основните проблеми в интернет и начините за тяхното избягване, ръководство за родители, представящо някои основни стъпки, които родителят трябва да предприеме, за да гарантира безопасността на малките потребители на мрежата, както и семеен договор за правила за употреба на интернет, в който семейството да изведе своите правила за интернет безопасност, под които всички негови членове да се подпишат. Разбира се, не на последно място, в комплекта младите потребители на мрежата намериха и стикери с емотикони, които бяха приети с голяма радост!