Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

ohzabi samokovНа 17 септември полевата клиника „Доктор ОхЗаби“ за мобилни устройства, ползвани от деца, посети две събития – едно в София и едно в Самоков.

В съботния ден екип „доктори“ от Националния център за безопасен интернет пристигна на детска площадка в столичния квартал „Стрелбище“ по покана на неформалната група „Без!опасни детски площадки“. Събитието бе организирано във връзка с празника на София, като на място имаше родители с деца и представители на различни организации, работещи с деца. Нашите „доктори“ разговаряха с майки, бащи и деца за основните правила за онлайн безопасност, за основните настройки, които едно безопасно мобилно устройство трябва да има, както и за хората и организациите, към които децата могат да се обръщат при проблем онлайн. На родителите на най-малките посетители екипът ни подари наръчника „Как да не изгубим детето си във виртуалния свят“, предназначен именно за родители, на чиито деца предстои да открият света на дигиталните технологии.

В следобедните часове екип на „Доктор ОхЗаби“ пристигна и в Самоков, където взе участие в младежкия фест „Ритъма на планината“, организиран от Младежкия парламент на град Самоков. Събитието включваше различни работилници, в които деца имаха възможност да се включат, като една от тях бе на Центъра за безопасен интернет, където посетителите разговаряха с екипа ни за безопасността онлайн. Самоковските родители и учители също получиха от наръчника „Как да не изгубим детето си във виртуалния свят“.