Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

protect your kidПървото мобилно приложение за родителски контрол на български език Protect your kid вече може да бъде свалено от Google Play (за устройствата с Android). То се инсталира с няколко прости стъпки и дава на родителите пълен контрол над употребата на мобилни устройства на техните деца. Приложението има безплатна и платена версия.

Програмите за родителски контрол са средство за предпазване на децата от рисковете и опасностите, на които те могат да се натъкнат в интернет и с които все още не са достатъчно зрели да се справят. Те са препоръчителни за възрастовата група до 9-10 години и позволяват на родителите не само да са наясно какво правят децата им в интернет, но и дават поводи да се разговаря за рисковете и опасностите, с които детето може да се сблъска в мрежата. Препоръчително е преди родителят да инсталира такава програма на устройството на детето си, да проведе разговор с него/нея, в който да бъдат обяснени причините, поради които програмата е необходима.

Protect your kid предоставя на родителите много и различни опции за защита на устройствата на децата – достъпа до приложения, които родителят мисли, че не са подходящи за детето, могат да бъдат ограничени, родителят може да определя часовете, в които устройството може да бъде ползвано, може да ограничава кои номера могат да звънят на детето, може да ограничава на неподходящо интернет съдържание, както и за проверка на най-ползваните приложения и сайтове. Част от тях са достъпни с безплатната версия. Повече за приложението можете да прочетете тук.

В резултат на установено сътрудничество с Националния център за безопасен интернет, приложението насочва родителите да се запознаят с допълнителна информация за безопасността на децата в интернет и възможностите да потърсят помощ ли да подадат сигнал за проблем.