Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

kiberskaut StZagoraНа 3 и 4 октомври експерти от Националния център за безопасен интернет и Национална мрежа за децата обучиха киберскаутски отряд в Стара Загора. Това бе шестото и финално обучение от втория сезон на програма „Киберскаут“, осъществявана с подкрепата на Теленор България.

В рамките на два дни, ученици от старозагорската Природоматематическа гимназия преминаха двудневно обучение, което целеше да ги запознае с основните опасности в интернет за деца и тийнейджъри, начините за справяне с тези опасности и важността те да предадат новите си знания на връстници, които имат проблем онлайн. Това е не само идеята, но и мисията на отряда киберскаути – да организират събития, посветени на безопасността в интернет, които да въвлекат възможно най-голям брой техни връстници. За целта старозагорският отряд има два месеца, в които да организира и проведе различни дейности, с които ще влезе в състезание с другите 5 киберскаутски отряди, обучени през 2016 г. 

През втория сезон на програма „Киберскаут“ отряди бяха сформирани в Божурище, Елена, Шабла, Ахелой, Панагюрище и Стара Загора. След като изтекат двата месеца, които започват да текат веднага след като отрядът бъде обучен, жури ще оцени и избере трите най-добри дейности. Отрядите, класирали се на първо, второ и трето място, ще бъдат наградени в Деня за безопасен интернет 2017 в София. 

Повече за програмата разберете тук.