Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

Правителството на Южна Корея въвежда ограничителни мерки за онлайн игрите за деца, съобщи Би Би Си. Една от предвидените мерки е забрана на достъпа на ученици до онлайн игри във времето от полунощ до 8 часа сутринта. Втората основна мярка е забавяне на интернет връзката, когато ученикът е бил логнат прекалено дълго време в дадена онлайн игра.

Министерството на културата, спорта и туризма призова доставчиците на онлайн игри да въведат предложените мерки. То предлага компаниите да следят персоналните идентификационни номера на играчите, които включват и възрастта. Родителите ще могат да поискат да получават уведомление, ако техният идентификационен номер е използван онлайн, за да контролират евентуални опити на децата да заобиколят ограниченията. Новата политика ще даде възможност на родителите да следят колко време децата им играят в Мрежата.Три от най-популярните виртуални светове в Южна Корея вече са се съгласили да въведат „вечерния час” по-късно тази година. А две от популярните онлайн ролеви игри ще приложат схемата със забавянето на интернет връзката. Министерството на културата планира в ограничителната схема да се включат общо 19 онлайн игри.

Южна Корея има много добро покритие с широколентов бърз интернет и онлайн игрите са изключително популярни в страната. Но нараства и общественото безпокойство за голямото количество време, което гражданите посвещават на това развлечение. Особена тревога предизвика случаят с младо семейство, чието бебе почина от глад, докато двойката е играела онлайн игри по 12 часа без прекъсване. Двамата родители са обвинени в убийство по непредпазливост.