Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

Националният център за безопасен интернет участва в традиционната среща на мрежата от европейски центрове Insafe и на ежегодния Форум за безопасен интернет на 23 и 24 ноември в Люксембург. Един от важните фокуси на форума беше поставен върху включването в дискусиите на европейския младежки панел, в който България беше представена от Теодора Иванова от младежкия панел на българския център.

По време на форума представители на 30-те центъра за безопасен интернет в Европа и експерти обсъждаха различните аспекти на безопасността на децата и младите хора в интернет. Важен аспект беше обмяната на опит в развиването на дигитална и медийна грамотност от най-ранна възраст. Представителят на българския Център за безопасен интернет Евелина Лафчийска от Асоциация Родители представи дейността на българския център в тази област.
Участниците дискутираха и актуалните в последно време негативни тенденции в световната мрежа като езика на омразата и радикализацията; законното, но вредно за деца и млади хора съдържание; борбата с незаконното съдържение и др. Беше предоставена възможност на водещи компании като Туитър и Майкрософт да представят своята гледна точка за възможностите да се противодейства на тези явления.

----------
Повече за форума може да видите на страниците във Фейсбук на Insafe и Safer Internet Forum.