Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

Националният център за безопасен Интернет публикува днес предварителния си годишен доклад за дейността на Центъра и Горещата линия за борба с незаконно и вредно за деца съдържание и поведение в Интернет.

През 2009 г. Центърът за безопасен Интернет е провел четири информационни и медийни кампании, организирал е редица дейности за деца, издал и разпространил е печатни материали за деца, родители и учители, провел е над 1000 занятия в 20 училища.Представители на Националния център за безопасен Интернет са участвали в повече от 10 различни експертни дискусии, кръгли маси и конференции у нас и в 8 европейски и международни форума. За обучение на неправителствени организации в Сараево е награден със златен плакет от Министерството на сигурността на Босна и Херцеговина.

Горещата интернет-линия за борба с незаконно и вредно за деца съдържание и поведение в Интернет е обработила над 1000 сигнала, по които е предприела над 300 различни действия. Почти тройно е нараснал броят на случаите, в които към експертите на Центъра са се обръщали родители и деца с молба за съдействие или съвет.

Годишният отчет предстои да бъде одобрен от Обществения съвет за безопасен Интернет.

Отчета можете да изтеглите оттук във формат pdf.