Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

Центърът за безопасен интернет обявява конкурс за училища, които желаят техни ученици от 5 клас да преминат обучителната програма „Киберскаут“ през 2017 г. По тази програма през последните 2 години бяха обучени над 260 деца от 24 населени места в България с финансовата подкрепа на Теленор България.


Желаещите да кандидатстват за обученията трябва да попълнят формуляр за кандидатстване, който можете да изтеглите от ТУК, и да го изпратят на електронния адрес на Центъра за безопасен интернет Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Заявки ще се приемат до края на месец февруари 2017 година. Обучението и изцяло безплатно за одобрените училища. Центърът за безопасен интернет поема и разходите за храна за децата през двата дни на обучение. Обучението е за групи от 25 или най-много до 30 деца.


Формулярът отразява и показателите, по които ще се прави подбор на училищата за обученията. Сформирането на сборни групи от няколко съседни населени места, или няколко училища, или няколко класа носят допълнителни точки при оценяването на кандидатурите. Значение имат също съотношението между момичета и момчета, както и включването на деца от по-уязвими групи.

Паралелно с двудневното обучение на децата експертите от Центъра за безопасен интернет провеждат и няколкочасово обучение на учители, които да подпомагат децата в по-нататъшните им дейности сред връстници като киберскаути.


Подборът на училищата ще се извърши от жури, включващо представители на Центъра за безопасен интернет, Теленор България, Българската асоциация за информационни технологии и Националната мрежа за децата.


Повече за програмата можете да прочетете ТУК.