Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

shablonВ международния Ден за безопасен интернет на 7 февруари 2017 г. ще бъден даден старт на кампания по училищата, посветена на главната тема на събитието срещу езика на омразата и неетичното ползване на интернет и социалните мрежи.

Под мотото „От теб з@виси“ училищата, които желаят да се включат в кампанията, посветена на 14-ия Ден за безопасен интернет, могат да проведат тематични интерактивни занятия с учениците.

От сайта на Центъра за безопасен интернет може да се свали и разпечата оформен като страница във Фейсбук шаблон. На централната празна част на мнимата фейсбук страница може да се напише някакво обидно или неуважително изявление. В работа по групи учениците ще трябва да измислят и напишат отговори и коментари, които според тях няма да доведат до възникване на конфликт, а напротив – ще помогнат да се излезе безболезнено от неприятната и често срещана ситуация. В обща дискусия накрая участниците ще могат да обобщят своите изводи за начините да се противодейства на широко разпространения в онлайн средата език на омразата, като така всеки даде своя принос за превръщане на интернет в едно по-добро място за общуване, забавление, учене и информиране.

За учителите на сайта са качени и планове за занятията и насоки за провеждане на интерактивното занятие с учениците:
- План за занятие за 1-4 клас
- План за занятие 5-12 клас
- Шаблон Фейсбук
- Насоки за учители

По-подробна информация учителите могат да намерят и в секцията ни „Опасности":
Онлайн тормоз
Реч на омразата

В края на месец февруари Центърът за безопасен интернет ще изготви обобщен преглед на кампанията на базата на изпратена от училищата информация, снимки и други материали за провеждането на кампанията в отделните училища. Прегледът ще бъде публикуван на сайта на Центъра и в социалните мрежи. Ако желаете Вашето занятие да бъде представено като добра практика, попълнете и изпратете на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. този формуляр за обратна връзка, придружен със снимки както от самото занятие, така и на попълнените от учениците шаблони по време на часа.

Училищата, които желаят да се включат в кампанията, могат предварително и да се регистрират на общия сайт на Деня за безопасен интернет.