Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

Family LinkВ стремежа си да предложи на родителите нов начин за предпазване на децата в интернет и да привлече по-младите поколения за свои потребители, Гугъл предлага ново безплатно приложение за мобилни устройства, наречено Family Link (Семейна връзка).  Приложението за Андроид позволява на родителя, след като го инсталира,  да създаде профил в Гугъл на детето, който може да настрои по искания от него начин и да може да контролира.

Програмата позволява на родителите да проследяват какви приложения искат да инсталират децата им на устройства, работещи с операционната система Android. Когато детето се опитва да свали дадено приложение, родителят получава искане за одобрение на инсталирането. Също така Family Link дава възможност на родителите да контролират времето, което децата им прекарват пред дигиталните устройства. Възрастният може да получава според желанието си ежеседмични или ежемесечни известия за това. Освен това родителите могат да програмират предварително устройствата да се заключват в определени часове –  когато дойде време за лягане или за писане на домашно. Допълнителен плюс на приложението е, че профилът на детето, който създава родител, по подразбиране е с настройки да филтрира всякакво неподходящо за деца съдържание във всички услуги на Гугъл.

Това предложение на Гугъл би могло да бъде полезно на родители, които имат желание да дадат на децата си дигитални устройства, но в същото време искат и да са в течение какво те правят онлайн.

Приложението може да се свали безплатно от тук..