Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

Столичните 79-о и 74-то училища от днес имат вече свои киберскаути, които ще бъдат в помощ на своите връстници при сблъскване с проблем или риск в онлайн пространството. Двадесет и двама петокласника от двете училища преминаха успешно двудневно обучение по програмата „Киберскаут“ на Центъра за безопасен интернет и Теленор България.

В рамките на два дни учениците обогатиха своите знания за рисковете и опасностите в интернет, както и за начините за предотвратяването им. Те бяха подготвени да играят ролята на съветници на своите съученици и приятели и да ги насочват към кого и по какъв начин могат да се обърнат за помощ или консултация при инцидента на непълнолетен в интернет.


Новите киберскаути работиха и по идеи за провеждане на дейности, насочени към техните връстници, чрез които да разпространят своите знания и умения. След сертифицирането им те ще се разпределят по отряди, които с помощта на техни учители ще подготвят и проведат своя инициатива. Всички проведени от киберскаутите по цялата страна дейности ще минат оценка от жури, което ще избере трите най-успешни от тях. Участниците в отличените дейности ще получат грамоти от името на МВР и подаръци от съорганизаторите в Деня за безопасен интернет на 6 февруари 2008 г.


Повече за програмата вижте тук.