Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

След месеци на преговори най-голямата социална мрежа в Интернет Фейсбук обяви, че ще въведе приложение за „паник бутон“ за непълнолетни потребители, чрез който ще се подават сигнали до британския Център срещу експлоатация и за онлайн защита на децата – CEOP и до администраторите на сайта. След като приложението се инсталира, то ще се появява на основната страница на профила, уведомявайки непълнолетния потребител, че е в режим на „онлайн контрол“.

Чрез този бутон непълнолетните потребители ще могат да подават сигнали за фалшиви профили и за други потребители, от които са се почувствали застрашени.

CEOP още през ноември 2009 г. призова сайтовете социални мрежи да интегрират приложения за подаване на сигнали при онлайн заплаха за деца. Първи на призива се отзоваха Bebo и MySpace, но Фейсбук първоначално отхвърли идеята. Последваха месеци на преговори, докато най-голямата социална мрежа се съгласи да въведе приложението. Натискът мълху Фейсбук нарасна след случай с изнасилване и убийство на 17-годишната Ашли Хол от педофил, представящ се за тийнейджър, с когото жертвата се беше запознала във Фейсбук.