Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

Първото мобилно приложение за родителски контрол на български език вече е достъпно за безплатно сваляне и инсталиране. Приложението за смартфони и таблети на Андроид Protect Your Kid дава възможност на родителите да защитят децата си в онлайн пространството.

Разработеното от Bulbera приложение осигурява защита на децата от неподходящо съдържание, управление на приложенията на ползваното от тях мобилно устройство, създаване на времеви правила, ограничаване на обажданията и приложенията нощно време, информация за това, къде се намира детето в момента. Родителят получава и пълен контрол върху устройството на детето, което той може да управлява от своя смартфон, таблет или компютър. Приложението е достъпно за сваляне в GooglePlay.

Националният Център за безопасен интернет дава висока оценка за новото приложение, като препоръчва ползване на програми за родителски контрол за възрастовата група до 9-10 години. Те не само позволяват на родителите да са наясно какво правят децата им в интернет и да ги защитят, но и откриват възможност за разговор с тях за рисковете и опасностите в Мрежата. През функцията на приложението за история на употребата може да се проверява какви сайтове и кои приложения е ползвало детето. Това дава повод да се разговаря за качествата на всеки сайт, какво е интересно и какво е полезно, а също така – за съществуването на сайтове, които не са подходящи за деца.

Всъщност най-добрата защита на детето срещу попадането в рискови ситуации в интернет е то да свикне да споделя с родител и да задава въпроси. Това ще му даде увереността, че всяко нещо, което го обезпокои онлайн, може да обсъди с родител или друг доверен възрастен. Така детето ще се подготви за свободно ползване на интернет на възраст, на която родителят вече ще се чувства спокоен, че детето е усвоило основните правила за избягване на рискове онлайн.