Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

След двудневно обучение 19 петокласници от СОУ „Климент Охридски“ в град Дългопол бяха сертифицирани за киберскаути и се вляха в мрежата от вече над 400 техни връстници от 34 населени места, обучени през последните 3 години.

Обучението включваше запознаване с основните рискове за деца и млади хора в интернет, както и начините за тяхното предотвратяване. Учениците овладяха и умения за разработване и провеждане на дейности и инициативи сред техни връстници, с които да предадат получените знания за предпазване от онлайн опасности и позитивно и отговорно ползване на интернет и мобилните технологии.

След разделяне на по-малки отряди те ще имат възможност да планират и проведат различи инициативи сред свои връстници с помощта на учител, с които ще се включат в национално състезание между създадените през 2017 година нови отряди за най-добрите 3 дейности. Класираните на първите 3 места отряда ще бъдат наградени на тържествена церемония в международния Ден за безопасен интернет на 6 февруари 2018 г.

Програмата "Киберскаут", която продължава вече трета година, се подкрепя от Теленор България - член на Обществения съвет за безопасен интернет.