Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

Безплатното българско мобилно приложение за защита на децата онлайн Protect Your Kid е номинирана в категорията „Приобщаване и овластяване“ в престижния международен конкурс World Summit Awards. Номинацията е направена от Европейския софтуерен институт – Център Източна Европа (www.esicenter.bg).


Центърът за безопасен интернет партнира успешно с компанията Bulbera, създала приложението, като предоставя актуална и важна за родители информация за най-големите рискове за деца онлайн и начините за предотвратяването им за сайта на приложението.

„Това е огромно признание за целия ни екип за усилията, които положихме в нейното създаване. Регламентът на надпреварата определя, че всяка държава може да има само по една номинация в дадена категория, което показва, че Protect Your Kid работи добре и се разпознава от потребителите. Направихме го, за да помагаме и наистина не сме очаквали толкова значимо международнo признание. Важното е, че дадохме лесно достъпен избор на родителите да гарантират сигурността на децата си в интернет“, каза Деян Благоев, мениджър „Бизнес развитие“ в компанията, създала приложението.

Функциите на Protect Your Kid включват защита от неподходящо съдържание, управление на приложенията, създаване на времеви правила, ограничаване на обажданията и приложенията нощно време, информация за това, къде се намира детето в момента. Апликацията предоставя пълен контрол върху устройствата на децата през смартфона, таблета или компютъра на родителя.

Наградите World Summit Awards бяха основани в рамките на Световна среща на върха по въпросите на информационното общество на ООН, проведена в Женева през 2003 г. Международно жури от експерти прави избора си на 2 етапа. Победителите за 2017 г. ще бъдат анонсирани през ноември.