Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

Центърът за безопасен интернет обявява конкурс за училища, които желаят техни ученици от 5 клас да преминат безплатно обучение по програма „Киберскаут“ през 2018 г. По тази програма през последните 3 години бяха обучени над 500 деца от близо 30 населени места в България с финансовата подкрепа на Теленор България.

Желаещите да кандидатстват за обученията трябва да попълнят формуляр за кандидатстване, който може да се изтегли от ТУК, и да го изпратят на електронния адрес на Центъра за безопасен интернет Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Заявки ще се приемат до края на месецянуари 2018 година. Обучението е двудневно и е изцяло безплатно за одобрените училища. Центърът за безопасен интернет поема и разходите за храна за децата през двата дни на обучение. Обучението е за групи от най-много до 30 деца.

Формулярът отразява и показателите, по които ще се прави подбор на училищата за обученията. Сформирането на сборни групи от няколко съседни населени места, няколко училища или няколко класа носят допълнителни точки при оценяването на кандидатурите. .

Паралелно с двудневното обучение на децата експертите от Центъра за безопасен интернет провеждат и няколкочасово обучение на учители, които да подпомагат децата в по-нататъшните им дейности сред връстници като киберскаути, с които те могат да се включат в национално състезание между киберскаутите, обучени през съответната календарна година в цялата страна.

Подборът на училищата ще се извърши от жури, включващо представители на Центъра за безопасен интернет, Теленор България, Българската асоциация за информационни технологии и Националната мрежа за децата.

Повече за програмата можете да прочетете ТУК.