Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

За седма поредна година в Деня на будителите Националният център за безопасен интернет обявява началото на кампанията си за 2017 година „Учител-будител в дигиталната епоха". Каним всички учители на ученици от 1 до 12 клас да се възползват от подготвените за целта планове за уроци и презентации за развиване на дигитално-медийната грамотност на учениците.

Целта на инициативата е да насърчи диалога между ученици и учители по теми, които подпомагат развитието на дигитална и медийна грамотност и безопасното поведение в интернет.

За втора поредна година темата на „Учител-будител“ е развиването на дигиталната и медийна грамотност на учениците. Вярваме, че това е изключително важно за формирането на основни умения и успешни стратегии за справяне в ерата на дигиталните технологии в ключови сфери от живота: учене, намиране и оценка на информация, активно гражданство, намиране на работа, забавление и общуване.

Тази година ви предоставяме възможност да проведете познавателен урок за петте основни сфери на дигитални компетенции и впоследствие заедно с класа да изготвите правила на класа за дигиталните умения. За тази цел са разработени план за урок за ученици 1-4 клас и план за урок за 5-12 клас с презентация за 1-4 клас и презентация 5-12 клас. За интерактивни дейности с класа сме подготвили няколко казуса, които да служат като отправна точка за дискусия. Можете да ползвате и насоките за работа.

За да се включите в кампанията, е необходимо да проведете първия час и да ни изпратите попълнена бланка за обратна връзка и до 3 снимки от часа. Срокът да ни ги изпратите е до 30 ноември 2017 г. Пишете ни на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

На всички участвали учители-будители ще изпратим постер за „Правилата на класа за дигитални умения“. Препоръчваме след това да бъде проведен вторият урок, в който децата сами да изведат правилата на класа и те да бъдат записани на получения постер.

Въпроси за кампанията можете да задавате на имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. и на телефонa на Националния център за безопасен Интернет 124 123 (15 ст./разговор).

Пожелаваме ви успех!