Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

По повод на 15-ия международен Ден за безопасен интернет Центърът за безопасен интернет пусна ново мобилно приложение, което дава възможност не само за бърза връзка с консултант при проблем на дете онлайн, но и за проверка на уменията да се предпазваме от опасностите в интернет.

Приложението SafeNetApp беше разработено с финансовата подкрепа на Теленор България както за мобилни устройства с Андроид, така и за iOS. То отваря с един клик онлайн формата на Националния център за безопасен интернет за подаване на сигнал за незаконно и вредно за деца съдържание и поведение в интернет, или пък осигурява бързо свързване с консултант на Центъра по телефона или през чат.

Освен възможността да се потърси съвет или помощ при проблем на дете или непълнолетен в онлайн пространството, приложението има функция за проверка на сигурността на парола. Потребителят може също така да провери знанията си за сигурността в интернет с тест, а ако си направи регистрация - да сравни своя резултат с този на други потребители.