Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

Националният център за безопасен интернет участва в 7-то издание на "Фамилатлон" в гр. Горна Оряховица на 29 септември 2018 г. На нашия щанд над 100 деца и техните родители имаха възможността да чуят съвети от „Д-р ОхЗаби“ – полевата клиника за мобилни устройства, ползвани от деца.

Децата и родителите получиха ценна информация за дигитално-медийната грамотност, онлайн безопасността, какви са основните настройки на едно безопасно мобилно устройство, както и към кого да се обърнат, ако имат проблем в интернет. Родителите получиха различни наръчници, разработени от Центъра и „Асоциация Родители“, а децата се радваха най-много на специалните стикери на Консултативната линия за онлайн безопасност 124 123.

Семейният празник се организира от Община Горна Оряховица и Сдружение „Горнооряховски младежки парламент” и за първи път се провежда в обновения парк „Детски кът“. Сред основните дейности на тазгодишното издание на "Фамилатлон – гр. Горна Оряховица" бяха изобретяване на хвърчила с подръчни материали, създаване на цветни фигури от хартия, колективно тъчене на цветна черга, различни видове загадки, боулинг, състезания с колелета и тротинетки, както и групови игри като футбол, волейбол и федербал. В събитието се включиха стотици семейства, родители и деца се забавляваха заедно, а някои си тръгнаха и с награди.