Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

Членове на Младежкия панел към Центъра за безопасен интернет се включиха със свои дейности на Младежкия форум Voice it, който се проведе се на 20 ноември в Античния комплекс „Сердика“ в София. На щанда на Центъра младите хора възродиха кампанията си срещу разголените селфита #ОблечиСеБе и за пръв път представиха новата кампания на Младежкия панел, промотираща позитивното поведение онлайн и противопоставяща се на онлайн тормоза и използването на реч на омразата #ГероятСиТи.

В дейностите на двата щанда на Центъра, подготвени за ежегодния младежки форум, организиран от Национална мрежа за децата, се включиха активно членовете на Младежкия панел Александра Костова, Даниел Димитров, Димана Додова, Елена Стаменова, Елизабета Донкова, Кати Димитрова и Симона Тодорова, подкрепяни от Мирела Димитрова от Центъра за безопасен интернет (Асоциация "Родители").

На единия щанд на Центъра за безопасен интернет членовете на Младежкия панел приканваха младежите, посетили форума, да се включат в обличането на подготвените манекени и да се снимат с тях. Чрез този артистичен пърформанс младите хора припомниха за кампанията си #ОблечиСеБе и насочиха вниманието към темата за секстинга и проблема със сексуалната самоексплоатация онлайн. Следваше викторина по темите на онлайн безопасността и дискусия по темата с младежите, проявили интерес.

Вторият щанд на Центъра за безопасен интернет бе посветен на предстоящата нова кампaния на Младежкия панел #ГероятСиТи. Кампанията промотира позитивната и отговорна употреба на интернет и насърчава даването на положителен пример, противопоставяйки се на широко разпространената в Мрежата реч на омразата и на онлайн тормоза между връстници. Младите хора носеха тениски с логото на новата кампания #ГероятСиТи, разказваха за целите й и обсъждаха темата с проявилите интерес младежи. Видеоклипът на кампанията предстои да се излъчи премиерно в Деня за безопасен интернет на 5 февруари 2019 г.

-----------------

Повече за Младежкия панел към националния Център за безопасен интернет вижте тук.

За кампанията #ОблечиСеБе вижте тук.