Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

Гугъл съобщи, че версията на български език на детския вариант на Ютюб – YouTube Kids вече е налична. Центърът за безопасен интернет препоръчва на родителите да премахнат от мобилното устройство на детето стандартния YouTube и вместо него да инсталират детското приложения.

Приложението YouTube Kids, което предлага разнообразно и подбрано за деца съдържание, е изтеглено десетки милиони пъти и е генерирало повече от 160 милиарда гледания в цял свят. То предлага богато съдържание и възможност за безопасно търсене. Приложението предлага редица опции, които позволяват на родителите да контролират съдържанието, както и да използват разширените алгоритми за избор на съдържание, подходящо за най-малките. Ползването на това приложение вместо стандартния YouTube намалява до минимум вероятността децата да попаднат на неподходящо за възрастта им съдържание.

Децата могат да гледат различно и подбрано видеосъдържание, както на български, така и на чужди езици. Само с няколко кликвания може да следвате приключенията на смърфовете, Бен 10 и много други любими детски герои, или да пеете познатите детски песнички заедно с вокална група “Шоколадче”. Помогнете на децата да се научат да броят, да разпознават българските букви или да казват английската азбука заедно с героите от улица Сезам, а в края на деня ще заспиват заедно с известни приказки на български език.

А ето и какви са възможностите за родители, което приложението предлага:

- Режим на приемане на съдържание: позволява да посочите какво съдържание да е достъпно в приложението (канали или отделни видеоклипове) за вашите деца. Сред съдържанието, което можете да изберете и приемете, ще намерите специално подготвени колекции. Някои от тях са списъци с канали, създадени от екипа на YouTube Kids - за забавление, игри и учене.
- Настройки за търсене: можете да решите дали вашите деца могат свободно да търсят съдържание от всички ресурси на приложението. Включването на опцията за търсене позволява достъп до милиони видеоклипове, а изключването ограничава избора.
- Таймер: приложението помага за контролиране на времето, което деца прекарват пред екрана. Приложението информира детето, когато изтече времето, което е зададено за използване на YouTube Kids.
- Достъп чрез парола: можете да заключите достъпа до настройки и друга информация в приложението чрез отделна парола.
- Тайна парола на детето: детето може да създаде своя собствена парола, за да защити профила си. В резултат на това други деца, които използват същото устройство, няма да имат достъп до филми и функции, които не са одобрени в профилите им. Ако детето забрави паролата си, тя лесно може да се изтрие.
- Използване на приложението без потребителски профил: не е необходимо да влизате в профила си, за да използвате YouTube Kids. В приложението са премахнати и всички функции свързани с потребителския профил, като изпращане, споделяне, харесвания и т.н.
- Подаване на сигнали: Google гарантира, че цялото съдържание е подходящо за цялото семейство, но предоставя и опция за докладване на видеоклипове, като по този начин подобрява приложението.

Българската версия на приложението можете да изтеглите безплатно от Google Play и App Store. 

Ако имате въпроси, свързани с приложението, можете да се консултирате с Консултантската линия на Центъра за безопасен интернет на тел. 124 123 или през чат-модула на сайта долу вдясно.