Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

Гугъл и Епъл свалиха три мобилни приложения по нареждане на Федералната комисия по търговия на САЩ, която ги определи като опасни за деца, съобщи онлайн медията Gizmodo.

Трите приложения, които се представят като приложения за запознанства, са Meet24, FastMeet, and Meet4U. И трите са на украинската компания Wildec и носят сериозни рискове при ползване от деца. Те позволяват регистрация под възраст 13 години, събират лични данни за потребителите и създават реална опасност педофили да ги използват за свързване с малолетни и непълнолетни. Макар да обявяват, че минималната възраст за регистрация е 13 години, регистрация с по-ниска от тази възраст е напълно възможна, без да се изисква родителско съгласие. Събират се лични данни като дата на раждане, имейли, снимки и местоположение в реално време. В САЩ вече има арестувани няколко души за установяване на контакт с деца в приложенията.

Във Великобритания пък от 2015 г. досега има 30 разследвания по случаи с изнасилване на деца, свързани с две други подобни приложения - Tinder and Grindr.