Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

Стотици родители и децата им посетиха щанда на Центъра за безопасен интернет на ежегодния празник за семействата „Фамилатлон“, провел се на 12 май в Южния парк в София. Чрез различни забавни дейности с тях бяха обсъдени най-важните принципи за защита на децата в интернет както от експертите на Центъра, така и от доброволци от Младежкия панел към него.

Посетителите на щанда се включиха в разнообразни интересни дейности, свързани с темите на онлайн безопасността, предвидени за деца на различна възраст. Сред тях бе и Полевата клиника за безопасност на мобилните устройства „Д-р ОхЗаби“, която за пореден път посети ежегодния „Фамилатлон“ с подкрепата на Теленор България.

Членовете на Младежкия панел към Центъра Александра Костова, Даниел Димитров, Димана Додова, Никол Колева и Симона Вълева участваха всеотдайно в провеждането на всички Familathlonдейности на щанда и представиха за първи път своята нова кампания за толерантно и отговорно поведение в интернет #ГероятСиТи. По-големите деца имаха възможност да изпробват познанията си за онлайн безопасността чрез викторината на мобилното приложение на Центъра за безопасен интернет и Теленор SafenetApp.

Единадесетият пореден „Фамилатлон“ се проведе при рекорден интерес от страна на семействата и бе подкрепен от над 50 партньорски организации, клубове и компании, които предложиха на родителите и децата най-разнообразни дейности, за да прекарат заедно пълноценно време в неделния ден. Сред тях бяха и координиращите Центъра за безопасен интернет организации Асоциация „Родители“ (основен организатор на събитието) и Фондация „Приложни изследвания и комуникации“.