Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

В писмо до управляващия директор на компанията „Снап“ сенаторът Марша Блекбърн от американския щат Тенеси определя приложението Снапчат като „мечта на педофила“. В писмото тя задава редица въпроси за сигурността на децата при ползване на приложението, което е много популярно и сред българските малолетни и непълнолетни потребители.

Повод за драстичното определение е функцията на приложението споделени снимки и видеоклипове да изчезват след определено време, което прикрива следите в случаите на сексуално изнудване на деца. Марша Блекбърн се позавава на скорошен случай, в който педофил се представя за тийнейджър и изнудва непълнолетни да му изпращат сексуални материали.

Сенаторката пита как Снапчат се грижи за безопасността на непълнолетните потребители включително и достъпа им до неподходящо за тях съдържание. Тя поставя и въпроса защо споделянето на местоположението е включено по подразбиране и трябва ръчно да се изключи, ако потребителят не желае другите да виждат къде се намира.

В отговор компанията уверява, че гледа сериозно на безопасността на непълнолетните си потребители, като е забранила публичното търсене в профилите, както и получаването на съобщения от потребител, който не е в списъка с приятели.