Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

Youarethehero in PernikКампанията #ГероятСиТи на Националния център за безопасен интернет срещу, онлайн тормоза и езика на омразата в интернет продължава с предизвикателство към младите хора на възраст между 14 и 18 години. Под мотото „Не знам какво направи това лято. Разкажи ми!“ кампанията цели младите хора да споделят с по-широк кръг хора за направено добро дело и да го споделят в социалните мрежи в края на лятната ваканция и в началото на учебната година.

Кампанията се реализира от Сдружение „Асоциация Родители“, което е част от Националния център за безопасен интернет, в рамките на проект „Дигитални умения на децата в 21. век“, който се реализира с финансовата подкрепа на Програма Европа на Столична община. Партньори в осъществяването на този проект са Фондация „Приложни изследвания и комуникации“, 35 СУ „Добри Войников“ и район „Лозенец“ на Столична община.

Предизвикателството към участниците е да споделят свои добри постъпки от лятната ваканция в социалните мрежи като контрапункт на онлайн тормоза и езика на омразата - най-разпространения риск в интернет за децата.

Кампанията „Не знам какво направи това лято. Разкажи ми! #ГероятСиТи“ е насочена към учениците от 6 до 12 клас, които вече са активни в социалните мрежи. В периода 15 август-15 септември всеки от тях ще има възможност да се включи и да участва в томбола с награди, като сподели в Инстаграм или във Фейсбук за извършено от него или някой друг добро дело, с хаштаг #ГероятСиТи към публикацията си.

В рамките на играта участниците публикуват в своя профил или група във Фейсбук и/или Инстаграм, и на страницата на кампанията във Фейсбук Youarethehero (Героят си ти) кратка история за своя добра постъпка или добро дело заедно със снимка или видео, което я онагледява, като се добавя хаштагът на кампанията #ГероятСиТи. Материалите могат да бъдат във формат видео (до 90 сек. или клип, който може да бъде и анимиран или превърната във видеоклип презентация) или снимки, които показват/онагледяват ситуацията, с кратък текст, който разказва историята.

Тегленето на жребия за наградите ще се проведе до 10 дни след края на кампанията. 10 участника ще получат неупотребявани таблети Acer Iconia A1-830 16GB. Всички участници, спечелили награди, ще бъдат уведомени чрез лично съобщение в съответната социална мрежа, през която са участвали в Играта.

--------------------------------------------------
Официалните правила за участие можете да прочетете тук.
Видеото на кампанията #ГероятСиТи можете да видите тук.