Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

Членове на Младежкия панел за безопасен интернет представиха по забавен начин различни рискове в интернет пред младежите, които взеха участие в ежегодния Младежки форум „Voice it: Мнение от значение“, организиран от Национална мрежа за децата съвместно с Младежка мрежа „Мегафон“ и в партньорство с Уницеф България на 20 ноември – Световния ден на детето.

Щандът на Центъра на безопасен интернет се радваха на изключителна популярност на форума, в който тази година се включиха над 250 деца и млади хора.

Александра Костова, Виктория Иванова, Елизабета Донкова, Никол Колева, Симона Вълева и Симона Тодорова организираха интересни интерактивни и игрови дейности, чрез които провокираха младите хора да разсъждават за рисковете в интернет и начините за предотратяването им, както и за реакцията при възникнал проблем онлайн. Дейностите бяха планирани от самите членове на Младежкия панел към Центъра за безопасен интернет.

С помощта на забавни игри като дартс, кръстословици, подреждане на кубчета с варианти за реакция по даден проблем онлайн, членовете на младежкия панел привлякоха вниманието на участниците към проблеми като онлайн тормоз, фалшиви профили, секстинг, неподходящо онлайн съдържание, настройки за сигурност, както и разпознаването на фалшива информация в Мрежата.

Ежегодният младежки форум се организира заедно с младежката мрежа „Мегафон“, която обединява деца от цялата страна, сред които са и двама представители на Младежкия панел за безопасен интернет – Димана Додова и Милена Радойцева. Тъй като това е тяхното събитие, младежите участват в организирането му и избират темата, по която да дадат своя глас и мнение.