Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

Станалата най-популярна сред децата и младите хора платформа за видеосъдържание ТикТок обяви нови възможности за родителите да контролират съдържанието, което децата им качват в приложението. Подобряването на мерките за сигурност идва след поредица от разкрития, че немалко деца в ТикТок се сблъскват с педофилски посегателства.

Новите възможности на така наречената Family Pairing функционалност позволява на родител да изключи изцяло или да позволи само на приятелите да публикуват коментари под споделяните от децата видеоклипове. За тази цел обаче родителят трябва да има свой профил в приложението, свързан с профила на детето му. Така той ще може също да включи профила на детето на режим „личен“, да изключи възможността за търсене на потребители, ключови думи, хаштагове и да ограничи кои потребители ще могат да видят кои видеоклипове тяхното дете е харесало.

С по-ограничени възможности Family Pairing беше пусната през март и позволяваше на родителя да ограничи времето на детето в ТикТок както и съдържанието, до което то има достъп.

Според условията на ТикТок потребителите трябва да са навършили 13 години, но немалко деца под тази възраст се регистрират, като лъжат за реалната си възраст. Това поставя под риск малолетните потребители, които са по-неопитни и наивни и могат да бъдат подлъгани от фалшиви профили да споделят видеосъдържание, което после да бъде използвано за изнудване.

Източник: CNBC