Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

Извънредната обстановка доведе до проблеми в редица училища с недостига на педагогически кадри. Поради това Националният център за безопасен интернет в лицето на Асоциация "Родители", съгласувано с МОН и със съдействието на партньорската “Мрежа на учителите-новатори“ създаде и пусна в действие онлайн платформа за търсене на заместващи учители.

В платформата може да се регистрира всеки желаещ да замести отсъстващ учител с подходяща квалификация и в близост до местоживеенето си. При регистрацията за заместващ учител се подават данни за квалификация, както и по кои предмети и на кой образователен етап кандидатът би могъл да преподава

Директорите на училища, които имат затруднения с педагогическия състав, след направена регистрация могат да подават онлайн заявки за заместващ преподавател. Директорът влиза в пряк личен контакт със съответния кандидат, за да се увери в неговата квалификация и да направи своя избор.

Платформата може да улесни и значително да ускори намирането на подходящи педагогически специалисти, които да помогнат на училищата в нужда.

Имащите подходяща квалификация и желаещи да станат заместващи учители могат да се регистрират в платформата ТУК.