Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

На 30 май  за пръв път се осъществи обмен на опит между младите доброволци от Младежкия панел към Центъра за безопасен интернет и Младежки клуб "Да бъдем приятели" към Фондация П.У.Л.С., Перник.

На 30 май младежите от клуба гостуваха на Центъра за безопасен интернет в София, а на 20 юни членове на Младежкия панел на свой ред ще гостуват в Перник. Младите хора от двата младежки екипа се запознаха едни други с това, което правят, за да разпространяват знание сред връстниците си и работиха заедно по свои идеи за бъдеща съвместна работа.

При гостуването на младежите от Перник представителите на Младежкия панел за безопасен интернет разказаха за своите дейности и каузи – как са планирали и организирали кампанията #ГероятСиТи, носеща вдъхновяващото послание за едно позитивно и отговорно поведение онлайн и противопоставяща се на онлайн тормоза и хейта в интернет, както и предходната своя кампания #ОблечиСеБе, противопоставяща се по позитивен и креативен начин на рисковете от ранната сексуализация сред децата. Членовете на Младежкия панел разказаха и как планират и провеждат основните дейности на важни събития на Центъра като Деня за безопасен интернет, посветен всяка година на различна кауза и актуален за децата и младите хора онлайн проблем, както и как подготвят участието на Центъра на събития на негови партньори като младежкия форум “Voice it”, организиран ежегодно от Национална мрежа за децата, празника на децата и семействата „Фамилатлон“ и други. Членовете на Младежкия панел запознаха гостите си и с Консултативната линия на Центъра (телефон 124 123 и чат-модула на сайта), към която могат да съветват свои връстници да се обърнат при проблеми онлайн.

Още на първата среща двата младежки екипа обмениха идеи и обсъдиха начините си на работа и заедно помислиха в какво биха могли да си сътрудничат и занапред.
При гостуването на Младежкия панел за безопасен интернет в Перник на 20 юни младите хора от Младежкия клуб ще разкажат на свой ред за своите дейности и каузите, на които са посветени..

Дейността се проведе в рамките на годишния план на КСМП/ Перник на младите и Община Перник.