Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

На 30 май и 20 юни за пръв път се осъществи обмен на опит между младите доброволци от Младежкия панел към Центъра за безопасен интернет и Младежки клуб "Да бъдем приятели" към Фондация П.У.Л.С., Перник.

На 30 май младежите от клуба гостуваха на Центъра за безопасен интернет в София, а на 20 юни членове на Младежкия панел на свой ред гостуваха в Перник. Младите хора от двата младежки екипа се запознаха едни други с това, което правят, за да разпространяват знание сред връстниците си и работиха заедно по свои идеи за бъдеща съвместна работа.

При гостуването на младежите от Перник представителите на Младежкия панел за безопасен интернет разказаха за своите дейности и каузи – как са планирали и организирали кампанията #ГероятСиТи, носеща вдъхновяващото послание за едно позитивно и отговорно поведение онлайн и противопоставяща се на онлайн тормоза и хейта в интернет, както и предходната своя кампания #ОблечиСеБе, противопоставяща се по позитивен и креативен начин на рисковете от ранната сексуализация сред децата. Членовете на Младежкия панел разказаха и как планират и провеждат основните дейности на важни събития на Центъра като Деня за безопасен интернет, посветен всяка година на различна кауза и актуален за децата и младите хора онлайн проблем, както и как подготвят участието на Центъра на събития на негови партньори като младежкия форум “Voice it”, организиран ежегодно от Национална мрежа за децата, празника на децата и семействата „Фамилатлон“ и други. Членовете на Младежкия панел запознаха гостите си и с Консултативната линия на Центъра (телефон 124 123 и чат-модула на сайта), към която могат да съветват свои връстници да се обърнат при проблеми онлайн.

Още на първата среща двата младежки екипа обмениха идеи и обсъдиха начините си на работа и заедно помислиха в какво биха могли да си сътрудничат и занапред.
При гостуването на Младежкия панел за безопасен интернет в Перник на 20 юни младите хора от Младежкия клуб разказаха на свой ред за своите дейности и каузите, на които са посветени, като намаляване на насилието към и сред деца, разпространяване на знание за правата на децата и други.

Двата младежки екипа вече планираха заедно и конкретна обща инициатива за Деня на младежта, който ще се проведе на 20 август в Перник, която да запознае по интересен и забавен начин младите участници в събитието с проблемите, свързани с тормоза в и извън интернет и как би могло да се реагира в такива случаи, както и към кого младежите могат да се обърнат за помощ и съвет.

Дейността се проведе в рамките на годишния план на КСМП/ Перник на младите и Община Перник.