Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

Дигитализацията навлезе плътно в ежедневието на децата ни. Учениците учат дистанционно, игрите са вече онлайн, социалните мрежи са новите места за общуване с връстници. Възможностите, които Интернет предоставя, са на практика безбройни.

Съвременните деца са само на един клик разстояние от всички масиви от информация, срещите помежду си те организират все по- често през приложения, училищните тестове се правят пред камера. Комфортът да учиш и да общуваш със света от уюта на дома си е добре познат на подрастващото поколение.

За съжаление, освен удобство и знания Интернет крие и рискове за децата. Един от най-често срещаните е онлайн тормозът между връстниците. За разлика от училищния тормоз, който е ограничен по време и пространство до училищната среда, онлайн тормозът преследва жертвите си навсякъде. Той се случва пред очите на много хора, в общи чатове и социални мрежи. Насилникът има достъп до жертвата 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. И това може да продължи с месеци. Това видео дава отговор на въпроса кой може да помогне, ако детето е подложено на онлайн тормоз.

Как да не осъществяват онлайн тормоз, как да се справят с него и най-важното – къде и от кого да потърсят помощ, това са въпросите, на които видеото дава отговор. Надеждата ни е проблемът, който се разглежда, да бъде застъпен в „Час на класа“ в началните класове, където онлайн тормозът да бъде дискутиран открито с класния ръководител и психолог.

--------------------------

Още за онлайн тормоза прочетете ТУК.