Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

sedmicaВтората седмица на ноември отново е Седмица на бащата - за девети път! Тази година тя е посветена на суперсилите на татковците и затова е „Седмица на супертатковците“! Центърът за безопасен интернет подкрепя седмицата и препоръчва да се включите.

Всеки татко има своята суперсила – може да е спорт, готвене, екскурзии или каквото и да е – важното е да прекарва хубаво и интересно времето с децата си. Понякога това не е толкова лесно, но пък е толкова ценно да се случи онова „ЩРАК!“ с което изведнъж се превръщаме в супертатковци. Как става това „ЩРАК!“ ли? Ще научите от писателя и драматург Здрава Каменова, която създаде книгата „Седмицата на супертатковците“ специално за Седмица на бащата 2021.

Очаквайте видео представяне на книгата във фейсбук страницата на кампанията. Отново чрез кратко видео в страницата, Здрава Каменова ще отправи предизвикателство към всички желаещи да споделят с рисунка, снимка или кратък текст каква е суперсилата на татко – може да бъде всичко, което прави татко, и което го прави супертатко в очите на децата. Изпращайте вашите снимки, рисунки или текстове на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. . Десет от включилите се участници ще получат чрез томбола по една книжка „Суперсилата на татко“.

За детските градини, училищата и организациите, работещи с деца, предлагаме специална дейност за Седмицата – поканете всяко дете да донесе по един предмет от вкъщи, който символизира баща му или неговото семейство. Може да е всичко, което семействата изберат. Помолете всяко дете да разкаже историята на предмета – какъв е, откъде го има, защо за него това символизира бащата. Направете си обща снимка с децата и техните предмети и ни я изпратете на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. ! Разбира се, всеки е свободен да измисли и пригоди своя дейност за Седмицата – стига да включи бащи и деца.

“Седмица на бащата” се отбелязва за девети пореден път и е инициатива на националната кампания за бащина грижа “Да бъдеш баща”, която под различни форми подкрепя мъжете да бъдат грижовни и отговорни родители в името на по-добрите семейни отношения и успешното развитие на техните деца.

Ако имате въпроси, свържете се “Да бъдеш баща” на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или +359 888 714 785 (Давид Кюранов, координатор).