Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

design thinking imageНа 26.03.2022 от 10:00 до 13:00 на живо в София (регистираните участници ще получат допълнителна информация за локацията) Националният център за безопасен интернет ще представи няколко инструмента за работа с младежи, които  разработи с колеги от Норвегия, Швеция и Румъния в рамките на проекта MILagers по програма Erasmus+.

Целта на проекта е да допринесе за ангажирането и овластяването на младите хора, посредством иновативни образователни инструменти за развиване на техните компетенции в областта на медийната и информационна грамотност. На събитието ще представим накратко инструментите и ще проведем работилница за прилагане на наръчника "Пътешествия по метода на Дизайн мисленето", който е изцяло преведен на български език.

Инструментите са подходящи за приложение във формална и в неформална среда за всеки, който би искал да развие медийните и информационните компетентности на младите хора, с които работи. Желаещите ще могат да се регистрират за събитието чрез този формуляр, който ще остане отворен до 23.03.2022, или докато се изчерпят предвидените места.

Малко повече информация за инструментите:

1) Игра MILagers – онлайн игра, която предоставя реални работни задачи и мисии, чието изпълнение ще подпомогне младите хора да развият компетенции в областта медийната и информационна грамотност.

2) Пътешествия по метода на Дизайн мисленето – наръчник с разработени планове (базирани на метода „Дизайн мислене“) за провеждане на различни инициативи и обучения, сред които младежки медийни проекти, обучения по метода "връстници обучават връстници", събития за набиране на средства, доброволчески инициативи и д.р.
3) Наръчник за „разказване на истории“ (storytelling) – в него са описани различни техники, методи и инструменти за провеждане на младежки кампании чрез разказване на истории.
4) Наръчник за младежки работници за обучение по „дизайн мислене“ и „разказване на истории“ – включва планове за обучения под формата на работилници, които могат да бъдат използвани от младежки организации за обучение на техните младежки работници.

 
Повече за проекта MILagers ще откриете на интернет страницата му:  https://milagers.org.