Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

Youth panel VarnaМежду 15 и 17 юни членовете на Младежкия панел към Центъра за безопасен интернет за пръв път обмениха опит с младите доброволци от Дирекция "Превенции", Варна и преминаха заедно с тях обучение, подготвящо ги за обучители на връстници по теми на превенцията на сексуалната експлоатация на деца онлайн и други основни рискове в интернет.

В рамките на обмена на опит членове на Младежкия панел разказаха на младите хора от Варна за дейностите си, кампаниите, които са провеждали и провеждат (като “Облечи се бе“ и „Героят си ти“) и събитията, които планират или в които взимат участие (като основното събитие за отбелязване на Деня за безопасен интернет, участието си на Младежки форум Voice it, Фамилатлон и др.). От своя страна младите доброволци към Дирекция „Превенции“ – Варна запознаха младежите от София с техните дейности по повишаване на осведомеността на връстници за различни рискове за младите хора, както и с кампаниите, в които участват.

Младежите от двете младежки организации преминаха заедно и през обучение, подготвящо ги за обучители на връстници по теми на превенцията на сексуалната експлоатация на деца и други основни рискове в интернет (като онлайн тормоз, секстинг, контакт с непознат), проведено от експерти на Центъра за безопасен интернет. По интересен интерактивен начин младите хора бяха запознати с принципите и методите на неформалното образование, както и с ефективни начини за формулиране на обучителни цели и структуриране на обучителен модул. Обучението включваше и практически модул, в рамките на който младите хора се упражняваха за обучители.

На финала на обучителната среща младежите от двете младежки организации помислиха заедно върху бъдещи съвместни инициативи и дадоха идеи за такива общи дейности.