Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

Обучение София 1 min min 1 1 1 minНа 21 април експерти на Центъра за безопасен интернет подготвиха осем млади хора от софийското 90 СУ „Ген. Хосе де Сан Мартин“ и Младежкия панел към Центъра за обучители на връстници по теми на превенцията на сексуалната експлоатация на деца онлайн.

Обучението се осъществи по методика за подготовка на младежи за обучители на връстници, която бе изработена от експерти на Центъра в рамките на инициативата „Младежите водят промяната“, част от проекта „Умението да променяш“, координиран от БАСП (Българската асоциация по семейно планиране и сексуално здраве) и подкрепен от ФРГИ (Фондация „Работилница за граждански инициативи“) и Фондация Оук.

Методиката е налична и като наръчник за учители, младежки работници и други професионалисти, работещи с млади хора, който има печатна и онлайн версия. Тя предвижда запознаване на младежите с принципите и методите на неформалното образование, с начини за структуриране на обучителен модул и за формулиране на конкретни и измерими обучителни цели и включва практически модули за упражняване на младежите да провеждат обучения на връстници. В нея са включени и примерни обучителни модули, които младежите могат да ползват, за да предадат знания на връстниците си по основни теми, свързани с превенцията на сексуалната експлоатация на деца онлайн.