Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

Familathlon2022Стотици деца, младежи и родители научиха повече за онлайн безопасността на ежегодния празник на семейството "Фамилатлон",  провел се тази година на 3 септември в Южен парк 2 в София.

Центърът за безопасен интернет привлече малки и големи с дейностите на своя щанд, поддържан от експерти на Центъра и млади доброволци към него. Членовете на Младежкия панел Антон Спасов и Симона Тодорова подготвиха и проведоха забавна игра за деца и младежи, която по интересен начин провокира младите участници към дискусия за това какво съдържание е подходящо да качваме в социалните мрежи и какво би било рисковано да споделяме.

По-малките деца получиха като подарък книжката с приказка и игри "Мишу и интернет бъркотията", която по подходящ за възрастта им начин ги запознава с основни принципи на онлайн безопасността. Имаше подаръци и за родителите, сред които "Грамотни деца в дигиталната ера - компас за родители" и други полезни информационни материали.

В първия "Фамилатлон", провел се на живо, след началото на пандемичната ситуация, се включиха много партньорски организации, клубове и компании, предлагащи забавни, интересни и полезни дейности за деца и родители. За семействата бе подготвена и сценична програма, включваща музикални изпълнения от Студио Лили Мюзик и HighLight Singing Academy, както и късометражно кино от NIM Animations и анимационни филми, създадени от деца от Центъра за демократично образование, а също и научно шоу от ДНК - Детски научен клас. Проведе се и традиционният "Малък велопоход".

Празникът на семейството "Фамилатлон" се организира от Асоциация "Родители" от 2009 г.