Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

Cyberscouts 104 OU30 нови ученика от 104 ОУ „Захари Стоянов“ в София се присъединиха към киберскаутската общност, след като преминаха през обучение, провело се на 15 и 16 ноември.

В третото обучение от осмия сезон на киберскаутската програма чрез интересни игрови задачи учениците от пети и шести клас на софийското училище разгледаха основите опасности в дигиталната среда – както техническите, така и тези, свързани с интернет като социална среда и източник на информация и се запознаха с основните начини за предпазване и реакция при онлайн проблеми. В рамките на обучението имаха възможност и да развиват уменията си за работа в екип, своята креативност и уменията си за решаване на проблеми.

Вторият ден на обучението бе посветен на основите роли на киберскаутите – да бъдат пример за поведение в дигиталната среда и извън нея, да съветват връстници, сблъскали се с проблеми в интернет и, работейки в екип, да подготвят и провеждат собствени интересно дейности за повишаване на осведомеността за онлайн рисковете и начините за справяне с тях и сред други деца.

Заедно с обучението на децата на 15 октомври се осъществи и обучение на преподаватели от 104 ОУ. На него учителите се запознаха с важна информация и статистика относно основните опасности за децата в онлайн средата, както и с налични ресурси за учители, разработени от Центъра за безопасен интернет, които биха могли да ползват в работата си с учениците.

Обученията от осмия сезон на програма „Киберскаут“ се реализират с подкрепата на компанията „Дисни“.