Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

Voice it 2022Центърът за безопасен интернет и тази година се включи в ежегодния младежки форум „Voice it: Мнение от значение“, организиран от Национална мрежа за децата и Младежка мрежа „Мегафон“ и провел се на 20 ноември (по повод годишнината от подписването на Конвенцията за правата на детето на ООН) в Националния дворец на културата в София .

На щанда на Центъра участващи във форума млади хора се включиха в забавна игра, подготвена от Младежкия панел за безопасен интернет, която ги провокира към дискусия за това какво съдържание и информация за себе си е подходящо и какво не е препоръчително да качваме в социалните мрежи.

Основната тема на тазгодишния младежкия форум, провел се за пръв път изцяло на живо след началото на пандемичната ситуация, беше психичното здраве на младите хора. В рамките на събитието младежите от програма "Мегафон" зададоха своите въпроси на поканените представители на отговорните институции и политици – д-р Александър Симидчиев, народен представител от "Демократична България" и заместник-председател на Комисията по здравеопазването, Красимир Вълчев, депутат от ГЕРБ-СДС и председател на Комисията по образование и наука, Искрен Арабаджиев, народен представител от "Продължаваме Промяната" и заместник-председател на Комисията по труда, социалната и демографската политика.

Сред темите, които интересуваха младите хора, бяха възпитанието, учебната програма и практическите умения, оценяването, отношението към хората от различни етноси и кибертормозът (тема, по която от години работят и младите доброволци от Младежкия панел към Центъра).

Центърът за безопасен интернет (в лицето на Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ и Асоциация „Родители“) участва в ежегодния младежкия форум „Voice it: Мнение от значение“ от самото му начало, поставено през 2015 г.