Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

School Principals BanskoНад 100 директори на училища от област Благоевград преминаха през обучение по онлайн безопасност и дигитално-медийни компетентности, провело се на 9 май в Банско.
 
Обучението се проведе в рамките на двудневна работна среща с директорите, организирана от РУО Благоевград. На него експерти на Центъра за безопасен интернет от Фондация "Приложни изследвания и комуникации" запознаха директорите с основните онлайн рискове за децата и с важни данни и статистика по темата. Обучителите представиха и налични инструменти за превенция на онлайн рисковете и развиване на дигитално-медийните компетентности на децата, разработени от Центъра, включително образователни видеа, викторини в Kahoot, методически наръчници като Наръчник за критично мислене и толерантност и "Компетентностният подход на практика" и др.
 
В рамките на обучението  училищните директори се запознаха и с рамката за дигитално-медийна грамотност и с цялостния модел за изграждане на ключови компетентности в училище, разработен от Центъра за безопасен интернет. Проведоха се и дискусии по темите на превенцията на онлайн рисковете и развиването на дигитално-медийната грамотност на учениците.
 
Представена бе и методиката за противодействие на речта на омразата "Дигитално градинарство", разработена от Асоциация за развитие София, партньор на Центъра за безопасен интернет.
 
Обучението на директори на училища се проведе с подкрепа на компанията "Дисни".