Този сайт използва "бисквитки" за да подобри предлаганите услуги.

На 22 септември - „Европейския ден без автомобили“, Националният център за безопасен Интернет към Фондация "Приложни изследвания и комуникации" и Асоциация "Родители" предложи на жителите и гостите на столицата интересен и забавен начин да научат нещо ново за безопасността в интернет. Всички малчугани, дошли във затворения за автомобили център, имаха възможност да се включат в играта „Флашко в страната на спамчетата“. Специалистите от Българската линия за онлайн безопасност (БЛОБ) при Асоциация "Родители" бяха там, за да поговорят с децата и да им помогнат да усвоят по един лесен и забавен начин основните правила за онлайн безопасност.

 

В забавлението се включи и самият Флашко, който помагаше на децата да разберат рисковете и възможностите във виртуалния свят. Всички участници бяха наградени с информационни материали на БЛОБ за безопасно и отговорно поведение в Интернет пространството.

Консултантите на Българската линия за онлайн безопасност бяха на разполжение и за всички родители, които се интересуват от безопасността на децата си в интернет. С възрастните бяха проведени дискусии за ключовата им роля във възпитаването на основните ценности на поведението онлайн. На всички заинтересувани бяха раздадени обучителни материали за подобряване на диалога с децата за безопасността в интернет.

Асоциация "Родители", кординираща Българската линия за онлайн безопасност, се включи в празника с организирането на играта „Машина на времето“. В нея желаещите можеха да се забавляват като потърсят 5-те исторически архитектурни обекта в центъра на София. Над 500 души се включиха в семейния откривателски тур на стара София. На всички завършили обиколката бяха подарени албумчета със снимки на старите сгради и награди от партньорите на Асоциация "Родители".